tisdag 23 april 2013

Asiaters åldersskala


Satt och diskuterade med Daniel om hur ung asiater ser ut och om hur svårt det är att gissa rätt på en asiats verkliga ålder. Till exempel bilden ovan på koreanska-popstjärnan  Lee Hyori. Han tyckte att hon såg ut som 20 år när hon egentligen är 33 år gammal! Vi erkänner att hon ser verkligen jätte ung ut. 

Härom veckan var det även en man som gissade hur gammal jag och min japanska klasskompis är. Han trodde att Jonte var 15 år och att jag var 16 år. När vi berättade vår verkliga ålder(95:a & 94:a) så skrattade alla tre. Det är roligt att höra vad folk gissar för man vet aldrig vad det kommer att bli. Det har såklart hänt att folk har gissat vår ålder rätt, dock inte lika ofta. 


Samma sak hände när jag var i England med Maria och träffade två vakter, de trodde av vi var för unga för att komma in till Big Bangs konsert. När vi sa att vi var (dåvarande) 18 år blev de också paff i ansiktet. Antagligen för att deras och även i Sverige, så ser tonåringar mycket mer mogna ut...
Även när det gäller oss två (J&M) så har folk även omväxlat våra ålder till att vara yngre. 

Personligen tycker både Julia och jag inte att det är något kränkande, utan motsatsen. Eller okej visst kan det kännas jobbigt under vissa tillfällen då folk ifrågasätter en persons ålder hela tiden men samtidigt så känner man sig ung. FOREVER YOUNG 


Utan, vi tar det mer som en komplimang. Jag vill inte vara äldre än vad jag är eller i alla fall inte se äldre ut än vad jag är, och i framtiden kommer vi att se mycket yngre ut än vad alla andra gör vilket är en stor fördel. Eller fram tills vi är omkring 50-60år. Haha, kan inte sluta garva åt bilden nedan. 18 år fram tills 50 ser man relativt lika gammal ut, och sen kommer klimakteriet och sabbar allt.  Hehe, men det är det värt för då ser alla redan ut som ett russin. Ganska rolig skala nedan, undrar vem det var som gjorde den eller vem som kom på den? Det finns inga forskar bevis att den stämmer, men den stämmer ganska mycket överens med verkligheten skulle vi nog säga. Dock gäller det inte precis alla asiater utan många. 

Personligen tycker vi inte att vi ser så gamla ut men inte heller så unga, och inte lika "överdrivet" som Lee Hyori. I Sverige ser vi  lite yngre ut än vad det övriga svenskarna gör i vår ålder, men i Asien ser vi äldre ut än vad de övriga asiaterna i vår ålder ser ut. Så på sätt och vis följer vi inte denna skala helt och inte heller den svenska åldringsskalan. Dock skulle det vara najs att se yngre ut i framtiden. Nå det får vi se om några år.


Men när det kommer till vänner och bekanta så ser de direkt hur gamla vi är, men anledningen till det är att de medvetet redan vet hur gamla vi är. Därför funkar det bara om man inte har en susning om hur gamla vi är. Dessutom har vi även hört att vi liknar varandra ganska mycket, vilket vi inte helt håller med om. Det är två års skillnad mellan oss men det verkar inte synas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar